Sällskapsresan 2 – Snowroller (1985)

Hem / Filmstjärnor / Sällskapsresan 2 – Snowroller (1985)

Se upp i backen! Stig Helmer är lös igen och den här gången har han skidor på fötterna... Lasse Åberg har gjort ännu en jättesuccé och den här gången berättar han om hur svensken bär sig åt på skidsemester. Massor av trivsamma och skojiga situationer, där vi kan skratta åt oss själva ? eller åtminstone åt vår närmaste omgivning...

 • IMDB-betyg: 6.6 / 10
 • Genrer: Komedi

Här kan du se filmen

Medan du sov (1995)

Hem / Drama / Medan du sov (1995)

Lucy (Sandra Bullock) är singel och jobbar på tunnelbanan i Chicago. En dag ser hon hur en man som hon är hemligt förälskad, Peter, i blir rånad. Hon räddar honom och tar honom till ett sjukhus, men Peter faller i koma. Peters familj tror att Lucy är hans flickvän och välkomnar henne till familjen med öppna armar. Snart nog blir det komplicerat när Lucy hittar på ett liv mellan sig själv och Peter som hon egentligen aldrig har pratat med. Och det blir inte bättre av att hon faller för hans charmiga bror (Bill Pullman). Situationen blir ohållbar och till slut måste hon välja mellan dom två.

 • IMDB-betyg: 6.7 / 10
 • Genrer: Drama, Komedi, Romantik
 • Original-titel: While You Were Sleeping

Här kan du se filmen

Klockorna i S:t Mary (1945)

Hem / Drama / Klockorna i S:t Mary (1945)

Bing Crosby gör om sin Oscarsbelönade prestation som prästen O'Malley, som sänds ut för att hjälpa församlingens skola med dess ekonomiska problem. Den lättsamme O'Malley hamnar genast i konflikt med den strikta syster Benedict Ingrid Bergman om hur barnen ska uppfostras. Bakom deras underhållande ordväxlingar ligger ett djupare problem. Den snåle affärsmannen i huset bredvid vill nämligen stänga S:t Mary, och endast ett mirakel kan rädda skolan.

 • IMDB-betyg: 7.3 / 10
 • Genrer: Drama
 • Original-titel: The Bells of St. Mary's

Här kan du se filmen

Kiss Kiss Bang Bang (2005)

Hem / Action / Kiss Kiss Bang Bang (2005)

I grund och botten är Harry Lockhart en hygglig kille. Visst, han är en småtjuv men en charmig sådan. Han vill egentligen alltid göra det rätta, men han vet inte riktigt hur det skall gå till. Ta bara detta när Harry tänker julhandla. Ok, han väljer att tillsammans med en kumpan uppsöka en leksaksbutik på Manhattan efter stängningsdags. Då får man faktiskt räkna med att larmet går och NYPD blandar sig i shoppingen!

 • IMDB-betyg: 7.5 / 10
 • Genrer: Action, Komedi

Här kan du se filmen

Carol (2015)

Hem / Drama / Carol (2015)

En smärtsamt vacker skildring av kärlek mot alla odds - ett kraftfullt drama om en gift kvinna som i 50-talets USA riskerar allt när hon inleder en romans med en yngre kvinna. ”Carol” är baserad på den för sin tid kontroversiella, självbiografiska romanen ”The price of salt” från 1952 av Patricia Highsmiths. Filmen har fått många utmärkelser, bl.a. sex Oscarnomineringar, och har även kallats ett mästerverk.

 • IMDB-betyg: 7.2 / 10
 • Genrer: Drama, Romantik

Här kan du se filmen

Almost friends (2013)

Hem / Drama / Almost friends (2013)

En gång i tiden var småtjuvarna Dennis och Rene polare. Ungefär tills Dennis åkte fast och Rene klarade sig och Rene dessutom passade på att flytta in hos Dennis fru och barn. Nu är Dennis villkorligt frigiven och de forna vännerna tvingas börja om igen på rätt sida lagen. Vilket inte är det lättaste, speciellt inte när precis allt och alla jävlas med dem.

 • IMDB-betyg: 5.6 / 10
 • Genrer: Drama, Komedi
 • Original-titel: All Is Bright

Här kan du se filmen

  Jag kommer hem igen till jul (2019)

  Hem / Drama / Jag kommer hem igen till jul (2019)

  Världsstjärnan Simon kommer hem till Sverige för att fira jul. I det lilla samhället han växte upp arrangerar hans bror Anders den årliga julkonserten och Simon har övertalats att vara med. Anders, som alltid levt i skuggan av sin bror, är inte helt nöjd med detta. Simon däremot tar lätt på det hela, tills gamla minnen väcks till liv och han konfronteras med begravda familjehemligheter.

  • IMDB-betyg: 6.9 / 10
  • Genrer: Drama

  Här kan du se filmen

   Last Christmas (2019)

   Hem / Drama / Last Christmas (2019)

   Kate ränner runt i London och tar en massa dåliga beslut till ljudet av bjällrorna på hennes skor – ytterligare en irriterande följd av hennes jobb som tomtens medhjälpare i en året runt-öppen julaffär. När Tom dyker upp i Kates liv verkar han för bra för att vara sann och han genomskådar många av hennes känslomässiga barriärer. Fast London, under julen, förvandlas till världens mest underbara stad, verkar ingenting fungera för de här två. Men ibland måste du bara låta saker hända och lyssna på ditt hjärta ... och hysa lite hopp.

   • IMDB-betyg: 6.6 / 10
   • Genrer: Drama, Komedi, Romantik

   Här kan du se filmen