Ogifta Par (1997)

Hem / Drama / Ogifta Par (1997)

Marie och David (Lena Endre och Peter Dalle) tjafsar alltid med varandra, medan deras vänner Sara och Samuel (Suzanne Reuter och Johan Ulveson) alltid verkar vara lyckliga tillsammans. Eller? De fyra vännerna beslutar sig för att fira jul ihop i fjällen. Ogifta par är Lorry-gängets andra långfilm, full av brutala skämt om livet som sambo.

 • IMDB-betyg: 5.8 / 10
 • Genrer: Drama, Komedi, Romantik

Här kan du se filmen

After Shave & Galenskaparna – Jul Jul Jul (2002)

Hem / Komedi / After Shave & Galenskaparna – Jul Jul Jul (2002)

God jul! man säger väl så, nu när det är jul igen. Julkonserterna eller amaryllisarna, vilka är vanligast? Vi vet inte. men vi är många som vill vara med och tära på julentusiasmen. Nu är denna julföreställning ingen julkonsert i traditionell mening. Vi har frågat oss: Är små grodorna verkligen så lustiga att se? Och med den utgångspunkten har vi försökt skapa ett någorlunda annorlunda julspektakel, men där vi ändå utgått från julens fundamentala ingredienser.

 • IMDB-betyg: 6.9 / 10
 • Genrer: Komedi

Här kan du se filmen

Sällskapsresan 2 – Snowroller (1985)

Hem / Filmstjärnor / Sällskapsresan 2 – Snowroller (1985)

Se upp i backen! Stig Helmer är lös igen och den här gången har han skidor på fötterna... Lasse Åberg har gjort ännu en jättesuccé och den här gången berättar han om hur svensken bär sig åt på skidsemester. Massor av trivsamma och skojiga situationer, där vi kan skratta åt oss själva ? eller åtminstone åt vår närmaste omgivning...

 • IMDB-betyg: 6.6 / 10
 • Genrer: Komedi

Här kan du se filmen

Jag kommer hem igen till jul (2019)

Hem / Drama / Jag kommer hem igen till jul (2019)

Världsstjärnan Simon kommer hem till Sverige för att fira jul. I det lilla samhället han växte upp arrangerar hans bror Anders den årliga julkonserten och Simon har övertalats att vara med. Anders, som alltid levt i skuggan av sin bror, är inte helt nöjd med detta. Simon däremot tar lätt på det hela, tills gamla minnen väcks till liv och han konfronteras med begravda familjehemligheter.

 • IMDB-betyg: 6.9 / 10
 • Genrer: Drama

Här kan du se filmen

  Barna Hedenhös uppfinner julen (2013)

  Hem / Barnfilm / Barna Hedenhös uppfinner julen (2013)

  Barna Hedenhös uppfinner julen är inspirerad av böckerna om Barna Hedenhös av Bertil Almqvist. Stenåldersfamiljen Hedenhös råkar ta sig till nutidens Stockholm och hamnar i komiska och spännande situationer när stenålder möter samtiden. "Barna Hedenhös uppfinner julen" handlar om kulturkrockar, vänskap och magiska sagogryn som gör det omöjliga möjligt.

  • IMDB-betyg: 7.0 / 10
  • Genrer: Barnfilm, Familjefilm

  Här kan du se filmen

  Tjuvarnas Jul – Trollkarlens dotter (2014)

  Hem / Äventyr / Tjuvarnas Jul – Trollkarlens dotter (2014)

  Charlie har nu funnit en familj i den f d ficktjuven Kurre och pigan Gerda. När Kurre och Gerda får ett eget barn känner sig Charlie bortvald. Men en mystisk trollkarl anländer till staden och söker upp Charlie i smyg. Han visar henne en värld av magi och spännande upptåg, men vad döljer han egentligen för hemlighet?

  • IMDB-betyg: 5.6 / 10
  • Genrer: Familjefilm, Komedi, Äventyr

  Här kan du se filmen

  Pettson och Findus – juligheter (2017)

  Hem / Animerat/Tecknat / Pettson och Findus – juligheter (2017)

  Två dagar före julafton blir Pettson och Findus insnöade på den lilla gården. Snart har de ätit upp all mat och inte kan de ta sig ut för att hugga ner en julgran. Findus är rädd att det inte kommer bli något julfirande, men Pettson lovar att det ska bli den bästa julen någonsin! Nästa dag är vädret bättre och de lyckas ta släden ut i skogen. Men Pettson gör illa foten och de får återvända hem tomhänta.

  • IMDB-betyg: 5.5 / 10
  • Genrer: Animerat/Tecknat, Barnfilm, Familjefilm, Komedi

  Här kan du se filmen

  Pettson och Findus – Tomtemaskinen (2005)

  Hem / Animerat/Tecknat / Pettson och Findus – Tomtemaskinen (2005)

  Julen står för dörren och katten Findus försöker tvinga Pettson att lova att tomten ska komma – annars tänker han minsann aldrig mer fira jul! Hårt pressad lovar Pettson till sist att tomten ska komma. Findus blir jublande glad, men Pettson blir bekymrad. Som alla andra vuxna vet han ju att tomten inte finns på riktigt – så hur ska han nu kunna uppfylla Findus önskan?

  • IMDB-betyg: 6.3 / 10
  • Genrer: Animerat/Tecknat, Barnfilm, Familjefilm, Komedi

  Här kan du se filmen

  Kan du vissla, Johanna? (1994)

  Hem / Familjefilm / Kan du vissla, Johanna? (1994)

  En novellfilm som egentligen inte alls har jultema men visas traditionsenligt på SVT varje jul. Detta varma drama av Ulf Stark kretsar kring två pojkar där den ena inte har en morfar och bestämmer sig för att "skaffa" en morfar på det lokala ålderdomshemmet.

  • IMDB-betyg: 6.5 / 10
  • Genrer: Familjefilm

  Här kan du se filmen

   Sagan om Karl-Bertil Jonssons julafton (1975)

   Hem / Animerat/Tecknat / Sagan om Karl-Bertil Jonssons julafton (1975)

   Sagan om Karl-Bertil Jonssons julafton är en typisk julsaga i tecknat format av Tage Danielsson. Vi får följa unge Karl-Bertil Jonsson som arbetar på postkontoret och som en Robin Hood ser till att julklappar som skickas till rika personer istället hamnar hos fattiga.

   • IMDB-betyg: 7.9 / 10
   • Genrer: Animerat/Tecknat, Barnfilm, Familjefilm

   Här kan du se filmen